Αύξηση πωλήσεων για την Παπαδοπούλου

Ενισχυμένος κατά 4,5% ήταν ο τζίρος της Ε.Ι Παπαδόπουλος για το 2013, ανερχόμενος στα 126,4 εκατομύρια ευρώ από 121 εκατομύρια τον προηγούμενο χρόνο. Σύμφωνα με την εταιρεία, η αύξηση αποδίδεται στην επέκτασή της στην αγορά του συσκευασμένου ψωμιού αλλά και στην επιτυχία της να διατηρήσει αλλά και να αυξήσει, σε μερικές περιπτώσεις, το μερίδιό της σε άλλες, πιο «παραδοσιακές» αγορές.

Τα κέρδη προ φόρων δεν ακολούθησαν το ίδιο αυξανόμενη πορεία, καταγράφοντας μικρή κάμψη (διαμορφώθηκαν σε  12,1 εκατ. ευρώ έναντι 12,5  εκατ. ευρώ το 2012), ενώ και τα κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε 7,8 εκατ. ευρώ από 8,3 εκατ. ευρώ το 2012. 

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Το 2013 η εταιρεία συνεχίζει την ηγετική της πορεία στον τομέα της μπισκοτοποιίας. Στον τομέα των αρτοσκευασμάτων η εταιρεία κατέχει τη δεύτερη θέση συνεχίζοντας ωστόσο την ηγετική της θέση στην κατηγορία της Premium Φρυγανιάς. Η μεγάλη έμφαση την χρονιά του 2013 ήταν η επένδυση της εταιρείας και η ένταξή της στην αγορά του φρέσκου ψωμιού σε φέτες, μία κίνηση στρατηγικής σημασίας για της επέκταση της γκάμας των ποιοτικών προϊόντων που προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές. Παράλληλα, η διεθνής δραστηριότητα συνεχίζεται δυναμικά με κύριο στόχο την επώνυμη διείσδυση των προϊόντων στα οργανωμένα δίκτυα λιανικής, με έμφαση στις ευρωπαϊκές αγορές». 

Share it:

About Νίκος Θεοδωρής

Ο Νίκος Θεοδωρής είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς (MBA).

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *