Το BusinessLand.gr ασχολείται με θέματα διοίκησης επιχειρήσεων, marketing, πωλήσεων, ανθρωπίνου δυναμικού αλλά και επιχειρηματικότητας. Απευθύνεται τόσο σε ανθρώπους που με διάφορος τρόπους σχετίζονται με τον κόσμο των επιχειρήσεων, αλλά και σε όσους πραγματοποιούν τα πρώτα τους βήματα σε αυτόν. Η συντακτική μας ομάδα αποτελείται από ανθρώπους με σπουδές, εξειδίκευση και εμπειρία στον χώρο των επιχειρήσεων.

Αν επιθυμείς να ενταχθείς στην ομάδα του BusinessLand.gr, στείλε το βιογραφικό σου στο info [at] businessland.gr.

 

Νίκος Θεοδωρής

Ο Νίκος Θεοδωρής είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς (MBA).

 

Μαρία-Ειρήνη Βρεττάκου

Η Βρεττάκου Μαρία – Ειρήνη είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Ολική Ποιότητα (MBA – TQM)  του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει εξειδικευτεί στο Μάρκετινγκ και στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και έχει εργαστεί σε εταιρείες με αντικείμενο το μάρκετινγκ, την επικοινωνία και τη διοργάνωση εκδηλώσεων.  Ακόμη είναι Lead Auditor ISO 9001:2008. Πιστεύει βαθιά στη νεανική επιχειρηματικότητα και στη δύναμη της συνεργασίας. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τη γραφιστική και την αρθρογραφία.

Ειρήνη Ευθυμιάδου

Η Ειρήνη Ευθυμιάδου είναι ειδική σύμβουλος σε θέματα διαχείρισης καινοτομίας, με εικοσαετή εμπειρία στην υποστήριξη οργανισμών και επιχειρήσεων για την ανάπτυξη και τη διαχείριση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Εργάζεται στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας & Διανοητικής Ιδιοκτήσιας της Βρετανικής Βιβλιοθήκης στο Λονδίνο, όπου υποστηρίζει μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην πορεία τους για καινοτομία και ανάπτυξη. Στο παρελθόν είχε εργαστεί για μεγάλο διάστημα στη Θερμοκοιτίδα Ανάπτυξης Επιχειρήσεων i4G της εταιρείας ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ στη Θεσσαλονίκη, όπου υποστήριζε νέες επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε θέματα καινοτομίας.

 

Πολυξένη Λίτση

H Πολυξένη Λίτση μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Εργάστηκε για ένα διάστημα στον τομέα του Marketing και του Administration, όπου και ανέπτυξε επικοινωνιακές δεξιότητες και απέκτησε πολύτιμη για τα πρώτα της βήματα γνώση. Έχοντας ως όνειρο ζωής μια εμπειρία στο εξωτερικό, αποφάσισε να ακολουθήσει μεταπτυχιακές σπουδές στα Πληροφοριακά Συστήματα στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.Χρυσοπηγή Βαρδίκου

Η Χρυσοπηγή Βαρδίκου είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στο Marketing. Είναι μέλος του Chartered Institute of Marketing (Μεγ. Βρετανία) και της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Η εργασιακή της εμπειρία σε τμήματα πωλήσεων και μάρκετινγκ διαφορετικών B2B & B2C κλάδων (αυτοκίνητο, κατασκευές, εκδόσεις, υπηρεσίες) την έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι το μάρκετινγκ βασίζεται σε μια πολύ απλή έννοια: Πραγματικό Ενδιαφέρον για τον Πελάτη. 

Ιωάννα-Ευγενία Μπακούνη

Η Ιωάννα Μπακούνη είναι υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και ασχολείται με θέματα οργανωσιακής ψυχολογίας και κυρίως θέματα ηγεσίας.

 

Μαρία Σαιτάκη

 Η Μαρία Σαϊτάκη είναι Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του ΚΕ.ΔΙ.Π. και της TOOLKIT COMPANY (ADR Training & Consulting). Eίναι απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (LLM) στις Νομικές Διεθνείς Σπουδές, του Τμήματος Νομικής του Τομέα Διεθνών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνων, με ειδίκευση στο Διεθνές Δημόσιο Δίκαιο.